Satalinnan Säätiön opiskelija-asunnot

Satakuntatalon asuntola sijaitsee loistavalla paikalla aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa. Korkeakoulut ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä ja edulliselle vuokralle saa vastinetta monien etujen muodossa.

Satakuntatalolla on tällä hetkellä useita tyhjiä asuntoja, joihin on mahdollista muuttaa hyvinkin nopeasti!

Asunnot

Satalinnan Säätiön vuokraamat asunnot ovat satakuntalaisille korkeakouluopiskelijoille tarkoitettuja vuokratasoltaan kohtuullisia opiskelija-asuntoja. Suurin osa asunnoista sijaitsee Satakuntatalossa, mutta säätiö omistaa myös kolme osakehuoneistoa Helsingissä.

Satakuntatalo

Satakuntatalo on ainutlaatuinen kokonaisuus asumista, ystäviä, opiskelua ja opiskelijaelämää loistavalla sijainnilla. Vuonna 1952 valmistunut Satakuntatalo sijaitsee Kampissa osoitteessa Lapinrinne 1. Kulkuyhteydet Satakuntatalolle ovat erinomaiset, sillä Kampin metroasema sijaitsee aivan kivenheiton päässä. Kakki Satakuntatalon asunnot on peruskorjattu täysin lukuvuonna 2021-22. Peruskorjaus valmistui 1.8.2022.

Asuinhuoneita Satakuntatalolla on 73, joista suurin osa on 8–25 neliön soluhuoneita – osa parvekkeellisia. Satakuntatalossa on myös viisi yksiötä. Soluhuoneiden vuokrat ovat 280–480 € ja yksiöiden vuokrat 580–700 €.

Osakehuoneistot

Säätiö omistaa osakehuoneistot Taka-Töölössä Kajanuksenkadulla, Hermannissa Orioninkadulla sekä Punavuoressa Uudenmaankadulla. Osakehuoneistoihin pääsevät asumaan lähinnä Satakuntalaisen Osakunnan toiminnassa ansioituneet opiskelijat.

Asumisaika

Satakuntatalolla sekä osakehuoneistoissa saa asua ympäri vuoden. Vuokrasopimukset ovat vuoden mittaisia ja ne uusitaan vuosittain syyskuun alussa. Asukkaaksi valitulle myönnetään asumisoikeutta kaksi vuotta, jonka jälkeen asumisoikeutta voidaan jatkaa hakemuksella vuosi kerrallaan seitsemään vuoteen asti. Asumisoikeuden pysyminen edellyttää aktiivista osallistumista Satakuntalaisen Osakunnan tai Satalinnan Säätiön toimintaan ja omien opintojen edistymistä.

Edut

Satakuntatalon asuntolan vuokraan kuuluu vesi, sähkö ja kiinteä internetyhteys. Jokaisessa asuinhuoneessa on oma jääkaappi. Osassa huoneita on myös oma parveke. Solujen yhteiskeittiöt ovat viihtyisiä ja hyvin varusteltuja. Lisäksi Satakuntatalolla asumiseen kuuluu seuraavat edut:

Osakunta

Pääset mukaan helposti Satakuntalaisen Osakunnan toimintaan, sillä osakunnan omat, vuonna 2022 täysin remontoidut tilat sijaitsevat Satakuntatalolla. Tilat tarjoavat monenlaista mukavuutta, kuten yhteisen olohuoneen, tv-huoneen, kirjaston, kattoparvekkeen ja bändikämpän. Kaikki juhlat ja tapahtumat löytyvät saman katon alta. 

Siivouspalvelu

Siivooja käy viikottain siivoamassa Satakuntatalon asuntolan yhteiset tilat, kuten käytävät, WC:t ja suihkut, joten sinulle jää enemmän aikaa opiskeluun. Myös WC-paperit täytetään talon puolesta.

Sauna

Satakuntatalon upouusi sauna lämpenee useana iltana viikossa. Vuorot on jaettu miesten ja naisten vuoroihin sekä sekavuoroihin.

Pyykkitupa

Pyykit saa nopeasti pestyä kahdessa isossa teollisessa pesukoneessa. Pyykkituvassa on myös kuivausrumpu, silitysrauta, mankeli ja kondenssikuivaimella varustettu kuivaushuone.

Kuntosali

Kellarikerroksesta löytyvä kuntosali Monttu on kaikkien asuntolan asukkaiden vapaassa käytössä. Siellä järjestetään myös ohjattua liikuntaa osakuntalaisille ilmaiseksi.

Hakeminen

Opiskelijat

Tervetuloa asukkaaksi upeaan remontoituun Satakuntataloon!

Hakijat, jotka eivät tule valituiksi kesähaussa, siirtyvät asukasjonoon. Jonosta poimitaan uusia asukkaita vapautuviin huoneisiin läpi vuoden. Asuntolajohtokuntaan kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä asuntotilanteesta sähköpostitse osoitteeseen ajk@satakuntatalo.fi.

Satalinnan Säätiön hyväksymissä asuntolan ohjesäännöissä on määritelty seuraavat vaatimukset asukkaaksi hakevalle opiskelijalle:

Asukasvalinnoissa etusijalla ovat hakijat, jotka ovat…

Myös ammattikorkeakoulujen opiskelijat voidaan hyväksyä asukkaiksi.

Mikäli asuntolassa on tilaa, myös ylemmän korkeakoulututkinnon jo suorittanut henkilö voidaan hyväksyä asukkaaksi, jos hän suorittaa toista tutkintoaan.

Voit saada asunnon, vaikka et täyttäisi näitä kriteereitä, joten aina kannattaa hakea!

Asukkaan tulee liittyä Satakuntalaisen Osakunnan jäseneksi. Tämän voi tehdä vasta muuttamisen jälkeen. Opiskelija voi kuulua vain yhteen osakuntaan kerrallaan.

Asukkaat valitaan Satalinnan Säätiön asuntolaan hakemusten perusteella, joten kannattaa panostaa hakemukseen! Ole luova kertoessasi itsestäsi ja täytä hakemus huolellisesti. Tuo kaikki pienimmätkin ansiosi esiin, äläkä häpeile mitään. Hakemuksesta tulee vahvistus sähköpostiosoitteeseesi. Jos sinulla on ongelmia hakemuksen täyttämisessä, ota yhteyttä asuntolajohtokuntaan, ajk@satakuntatalo.fi.

Valmennuskurssilaiset

Satakuntatalossa saattaa olla tilapäisiä asuntoja valmennuskurssilaisille. Valmennuskurssilaisten ei tarvitse lähettää hakemusta – yhteydenotto sähköpostitse asuntolajohtokuntaan riittää.