Säätiön opiskelija-asunnot

Satakuntatalon asuntola sijaitsee loistavalla paikalla aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa. Korkeakoulut ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä ja edulliselle vuokralle saa vastinetta monien etujen muodossa.

Asunnot

Satalinnan Säätiön vuokraamat asunnot ovat satakuntalaisille korkeakouluopiskelijoille tarkoitettuja vuokratasoltaan kohtuullisia opiskelija-asuntoja. Suurin osa asunnoista sijaitsee Satakuntatalossa, mutta säätiö omistaa myös kolme osakehuoneistoa Helsingissä.

Satakuntatalo

Vuonna 1952 valmistunut Satakuntatalo sijaitsee Kampissa osoitteessa Lapinrinne 1. Kulkuyhteydet Satakuntatalolle ovat erinomaiset, sillä Kampin metroasema sijaitsee aivan kivenheiton päässä.

Asuinhuoneita Satakuntatalolla on 71, joista suurin osa on 8–25 neliön soluhuoneita – osa parvekkeellisia. Lisäksi Satakuntatalossa on neljä yksiötä. Pienimpien soluhuoneiden vuokrataso on 265 euroa kuukaudessa.

Osakehuoneistot

Säätiö omistaa osakehuoneistoja Taka-Töölössä Kajanuksenkadulla, Hermannissa Orioninkadulla sekä Punavuoressa Uudenmaankadulla. Osakehuoneistoihin pääsevät asumaan lähinnä Satakuntalaisen Osakunnan toiminnassa ansioituneet opiskelijat.

Asumisaika

Satakuntatalolla sekä osakehuoneistoissa saa asua ympäri vuoden. Vuokrasopimukset ovat vuoden mittaisia ja ne uusitaan vuosittain syyskuun alussa. Asukkaaksi valitulle myönnetään asumisoikeutta kaksi vuotta, jonka jälkeen asumisoikeutta voidaan jatkaa hakemuksella vuosi kerrallaan seitsemään vuoteen asti. Asumisoikeuden pysyminen edellyttää aktiivista osallistumista Satakuntalaisen Osakunnan tai Satalinnan Säätiön toimintaan ja omien opintojen edistymistä.

Edut

Satakuntatalon asuntolan vuokraan kuuluu veden, sähkön ja kiinteän 100/100 Mbps internetyhteyden lisäksi myös seuraavat edut:

Osakunta

Pääset mukaan helposti osakunnan toimintaan, sillä osakunnan omat tilat sijaitsevat myös Satakuntatalolla. Kaikki juhlat ja tapahtumat löytyvät saman katon alta.

Kalustus

Suurimpaan osaan asuntoja on saatavilla peruskalustus: sänky, patja, jääkaappi, kirjoituspöytä, pöytävalaisin, lipasto sekä vaatekaappi, joten et tarvitse välttämättä edes omia kalusteita.

Siivouspalvelu

Siivooja käy viikottain siivoamassa Satakuntatalon asuntolan yhteiset tilat, kuten käytävät ja WC:t, joten sinulle jää enemmän aikaa opiskeluun.

Sauna

Satakuntatalon sauna lämpenee joka päivä, ja vuoroja on vuorotellen sekä miehille että naisille. Joka ilta päättyy sekavuoroon, joten voit saunoa vaikka päivittäin.

Pyykkitupa

Pyykit saa nopeasti pestyä kahdessa isossa teollisessa pesukoneessa. Pyykkituvassa on myös kuivausrumpu, silitysrauta, mankeli ja kondenssikuivaimella varustettu kuivaushuone.

Kuntosali

Kellarikerroksesta löytyvä kuntosali Monttu on kaikkien asuntolan asukkaiden vapaassa käytössä. Täällä järjestetään myös ohjattua liikuntaa osakuntalaisille ilmaiseksi.

Hakeminen

Satakuntatalo peruskorjataan 2021-2022. Emme ota asuntohakemuksia vastaan tällä hetkellä.

Tervetuloa asukkaaksi upeaan vastaremontoituun taloon jälleen kesällä 2022! Tiedotamme hakuajasta lähempänä peruskorjauksen valmistumista näillä sivuilla sekä Satakuntalaisen Osakunnan tiedotuskanavissa.

Opiskelijat

Asukasjono tyhjennetään vuosittain 1.1. klo 0.00 ja 1.5. klo 0.00, jolloin kesähaku alkaa. Vuoden 2016 kesähaku loppuu Helsingin seudun yliopistojen ilmoitettua valinnoistaan. Uudet asukkaat valitaan kokouksessa heinäkuun lopussa. Valituille ilmoitetaan puhelimitse samana iltana tai seuraavana päivänä.

Hakijat, jotka eivät tule valituiksi kesähaussa siirtyvät asukasjonoon. Mikäli haluat pysyä jonossa, tee uusi hakemus aina asukasjonon tyhjentämisen jälkeen. Jonosta poimitaan uusia asukkaita vapautuviin huoneisiin. Asuntolajohtokuntaan kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä asuntotilanteesta sähköpostitse osoitteeseen ajk@satakuntatalo.fi.

Satalinnan Säätiön hyväksymissä asuntolan ohjesäännöissä on määritelty seuraavat vaatimukset asukkaaksi hakevalle opiskelijalle:

 1. Asukkaaksi hakijan tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi johonkin seuraavista Helsingin seudun korkeakouluista:

  • Helsingin yliopisto

  • Aalto-yliopisto

  • Taideyliopisto

  • Maanpuolustuskorkeakoulu

  • Svenska Handelshögskolan

 2. Asuntola ei ole ammattikoulujen tai ammattikorkeakoulujen opiskelijoille.

 3. Asukkaaksi valittavalla tulee olla riittävät siteet Satakuntaan.

 4. Etusijalla ovat hakijat, jotka ovat kotoisin Satakunnasta tai ovat asuneet huomattavan ajan Satakunnassa. Tähän ryhmään on useimmiten laskettu myös hakijat, joiden lähisukulainen (lähinnä vanhemmat tai toinen vanhemmista) on toiminut merkittävällä tavalla Satakunnassa tai Satakuntalaisen Osakunnan hyväksi.

 5. Asukkaan tulee olla Satakuntalaisen Osakunnan jäsen.

 6. Osakuntaan voi kuitenkin kirjoittautua vasta muuttamisen jälkeen. Opiskelija voi kuulua vain yhteen osakuntaan kerrallaan.

 7. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta henkilöä ei voida hyväksyä asukkaaksi.

 8. Jos hakijalla on jo ylempi korkeakoulututkinto, hän ei ole oikeutettu asuntopaikkaan jatko-opintojensa tai toisen tutkinnon suorittamisen ajaksi.

Näistä vaatimuksista voidaan kuitenkin poiketa asuntolajohtokunnan yksimielisellä päätöksellä painavista syistä.

Asukkaat valitaan Satalinnan Säätiön asuntolaan hakemusten perusteella, joten ole luova kertoessasi itsestäsi ja täytä hakemus huolellisesti. Tuo kaikki pienimmätkin ansiosi esiin, äläkä häpeile mitään. Hakemuksesta tulee vahvistus sähköpostiosoitteeseesi. Jos sinulla on ongelmia hakemuksen täyttämisessä, ota yhteyttä asuntolajohtokuntaan, ajk@satakuntatalo.fi.

Valmennuskurssilaiset

Satakuntatalossa saattaa olla keväällä tilapäisiä asuntoja valmennuskurssilaisille. Valmennuskurssilaisten ei tarvitse lähettää hakemusta – yhteydenotto sähköpostitse asuntolajohtokuntaan riittää.